Teräskulma avasi Rikosuhripuhelimen juristin neuvoja kaipaaville | Rikosuhripuhelin

Teräskulma avasi Rikosuhripuhelimen juristin neuvoja kaipaaville

Asianajotoimisto Teräskulma on julkaissut maksuttoman Rikosuhripuhelin-palvelun. Palvelu tarjoaa rikoksen uhriksi joutuneelle mahdollisuuden keskustella matalalla kynnyksellä juristin kanssa tilanteestaan ja saada vastauksia kysymyksiinsä.

– Erilaisten rikosten kirjo on todella laaja, joten myös rikoksen uhriksi voi joutua lukemattomilla eri tavoilla, asianajaja Marketta Laurikainen Asianajotoimisto Teräskulmasta muistuttaa.

– Useimmiten rikoksen uhriksi joutuminen ei liity millään lailla omaan toimintaan, vaan sattuu kohdalle täysin yllättäen. Hyvänä esimerkkinä kymmeniä tuhansia ihmisiä koskettava tuore tietomurtotapaus kiristysviesteineen.

Apua ei voi koskaan olla tarjolla liikaa

Rikoksen uhrille on nykypäivänä tarjolla tukea sekä viranomaisten että järjestöjen toimesta. Tunnetuin palveluista on valtakunnallinen Rikosuhripäivystys eli RIKU, joka tarjoaa mm. tuki- ja neuvontapalveluita rikoksen uhrille, hänen läheisilleen sekä rikosasian todistajalle. RIKU:n kautta uhrin on myös mahdollista saada tukihenkilö mukaan esimerkiksi kuulusteluihin ja oikeudenkäyntiin sekä apua oikeusavustajan löytämisessä.
Asianajotoimisto Teräskulman Rikosuhripuhelimen rooli kentällä on keskustelutuen sijaan konkreettisissa juristin neuvoissa. Palvelu on luotu tarjoamaan tietoa mm. rikosasian menettelyn etenemistä ja vaiheita koskien sekä uhrin oikeuksiin ja velvollisuuksiin liittyen.

– Rikoksen uhriksi joutuneella ei ole turhia kysymyksiä, Marketta Laurikainen korostaa.

– Mahdollisten oikeudenmenetysten estämiseksi mieltä askarruttavat asiat kannattaa selvittää mahdollisimman nopeasti. Palvelumme avulla tahdomme helpottaa luotettavien ja yksityiskohtaisten vastausten saamista missä vaiheessa prosessia tahansa – välittömästi rikoksen tapahtumisesta, aina asian oikeuskäsittelyyn saakka.

Teräskulman Rikosuhripuhelin palvelee arkisin klo 9–14 välisenä aikana sekä soittajan tilanteen niin vaatiessa myös muina aikoina, yhteydenottopyynnön perusteella. Palvelu on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista. Puhelinneuvontaa tarjotaan suomen ohella myös venäjän sekä englannin kielellä. Lisätietoja palvelusta sekä vastauksia yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin on koottu verkko- osoitteeseen: www.rikosuhripuhelin.com